Recerca Bany de Bosc


El bany de bosc és una eina de salut i conservació molt important.

Potencia una relació bidireccional, basat en la reciprocitat, beneficiant tant a les persones, com al bosc.

Creiem en un ecologisme profund basat en la cerca d’un lligam fort entre les persones i la resta d’essers de la natura. Aquest lligam serà el que sani al nostra planeta.

Considerem el bany de bosc, no només una eina de salut pels humans, sinó també una eina de salut i conservació pel bosc i la natura en general, pel nou vincle que el guia aconsegueix entre les persones i el bosc, fent entendre a les persones que formem part de la natura. Crec que fer enamorar a les persones de la natura te una gran responsabilitat i aquest és el veritable repte del guia, ja que estimar es cuidar.

Durant tots aquests anys d’experiència amb els banys de bosc, hem observat un considerable canvi en les persones, a nivell físic i anímic, abans i després d’un bany de bosc, i estem buscant diferents mètodes per poder estudiar aquest canvi.

L'ESTUDI CONSTA DE QUATRE MÒDULS:
1 -Fotografies facials abans i després del bany de bosc:
El guia realitza amb el seu propi mòbil una fotografia, a uns 40 cm, abans (just abans de fer la introducció al bany de bosc) i després de realitzar el bany de bosc (al finalitzar el cercle de cloenda), de les cares de les persones que hagin acceptat participar en l’estudi. Aquestes dues fotografies es col·locaran en paral·lel amb un programa, per poder comparar en detall la seva expressió facial per poder fer un anàlisis.
2 -Preguntes sobre el vostre estat físic i anímic abans i després del bany de bosc:
Hi ha dos formularis que es passen abans i després del bany de bosc. Es fa a través una aplicació de mòbil, que el guia facilitarà. És important omplir-los just abans i després del bany de bosc, per poder tenir uns resultats fiables extrets en condicions d’igualtat. Son preguntes molt senzilles i molt ràpides de respondre (gènere, edat...), i sobre el vostre estat físic i anímic abans i després del bany de bosc. A més hi ha dues preguntes sobre si creieu que el bany de bosc es pot utilitzar com a eina de salut i de conservació.
3 -Petits vídeos per testimoniar que ha estat per a vosaltres el bany de bosc:
El vídeo es fa a l’acabar el bany de bosc, amb el vostre propi mòbil i serà enviat per WhatsApp al guia. Serà un vídeo curt de no més de 2 minuts, i en posició horitzontal.

4 -Anàlisis estadístic, de les preguntes escrites i dels vídeos, analitzant i classificant les paraules clau utilitzades.
És important poder tenir el màxim d'informació, per poder avaluar els possibles canvis físics i anímics en els usuaris de bany de bosc, i sobretot saber si realment estem aconseguint una certa transformació sobre la consciència i l'actitud de les persones, i poder arribar o no a la conclusió de si la funció del guia de bany de bosc assoleix l’objectiu de salut i conservació que volem aconseguir.

Esperem pugui ser del vostre interès participar en aquest estudi.

Facebook
Instagram