Preguntes més freqüents sobre el Bany de Bosc:

Una experiència vivencial i sensorial, on combinem el ritme lent, el silenci, el joc, el compartir, l'escolta activa, el estar aquí i ara, i sobretot el no fer res. És una activitat que cerca canviar la nostra actitud i que ens acompanya i ajuda a connectar amb el nostre entorn natural, la nostra comunitat i amb nosaltres mateixos.

La duració del bany de bosc no es precisa, ja que el bany de bosc es caracteritza per una pèrdua de la noció del temps, i pot variar en funció del bosc i del grup, però podem dir que aproximadament té una duració d'unes tres hores.

Normalment fem banys de bosc de matins, començant entre les 9 i les 10, en funció de l'època de l'any, el bosc i el grup, però de vegades fem banys de bosc de tarda o nocturns, amb un horari molt variat.

El bany de bosc és una activitat recomanada per tota mena de públic. L'únic que es demana és parlar sempre amb el guia que s'encarregarà del guiatge perquè aquest pugui ajustar el bany de bosc a les persones que hi vindran.
Organitzem banys de bosc dissenyats especialment per a empreses, per a escoles, per a famílies, per a invidents...
El nostre objectiu és adaptar-nos el millor possible a les necessitats de les persones i per això es requereix sempre una prèvia conversació amb nosaltres per saber qui sou i que necessiteu.

Hi ha banys de bosc específics per a nens, altres per a famílies, i altres de mixtos.
Des de Biotopnatura estem molt interessats a potenciar la participació dels nens en els banys de bosc, ja que creiem molt necessari l'apropament d'aquests a la natura.

Biotopnatura organitza alguns banys de bosc especials en els que portem a un gos amb aptituds especials per poder interactuar amb el grup.
A més volem fer banys de bosc amb persones que portin el seu gos, però serien banys de bosc especials. Si esteu interessats poseu-vos en contacte per demanar un.

Per fer un bany de bosc no es requereix estar en forma, ja que l'objectiu no és fer esport. Recorreguem distàncies curtes, normalment amb poc desnivell, i caminades a un ritme especialment lent.
L'única cosa que demana de certa flexibilitat és poder seure's a terra. Si algú té problemes per seure's i aixecar-se que ens ho digui perquè li puguem portar alguna petita cadira plegable perquè pugui seure sense problemes.
Tampoc requereix tenir cap experiència prèvia, ni coneixement.

Nosaltres proporcionem a tots els nostres participants una petita motxilla amb tot el que necessiteu per fer el bany de bosc.
Només us aconsellem portar aigua, i si ho creieu oportú alguna peça de menjar, com fruita.
Si és estiu us aconsellem portar una gorra pel sol.
Si es fora de l'època estival us aconsellem portar alguna roba d'abrigar i un impermeable per si de cas.

Roba còmoda i que no us importi embrutar.
Sabates de caminar. Si és estiu es recomana sandàlies de trekking.
En ser una activitat en la qual caminem a poc a poc, i en la que ens asseiem a terra per compartir experiències o per fer algun exercici, recomanem portar sempre alguna roba d'abrigar ja que podem agafar fred.
A l'hivern portar roba d'abrigar.
Portar impermeable si el temps ho demana. Mirar sempre el dia anterior el pronòstic meteorològic.

Tenim diferents indrets on fem de forma regular els banys de bosc (Arborètum MasJoan d'Espinelves, Casa Elena de Santa Cristina d'Aro, Refugi de la Feixa a la Cerdanya, Bosc de Malhivern a la Garriga...) però també fem banys de bosc a molts altres llocs on anem si ens ho demaneu.

Milloren la nostra salut física i mental. Visitar la nostra web, l'apartat els beneficis del bany de bosc.

Isabel Verdaguer Foz. Guia oficial titulada per l'associació americana de l'ANFT, i la associació Selvans i la universitat de Girona.
Emmett Coriat. Guia oficial del Quebec, titulat per l'associació de l'ANFT.

Normalment fem grups amb un màxim de 20 persones.
Hi ha la possibilitat de fer banys de bosc individuals o de parella, o per universitats, empreses i grups grans de més de 20 persones, amb prèvia reserva.
Tenim a més guies en l'associació també titulats.

Castella
Català
Angles
Francès
Hebreu

Sí. Fem bons de regal per fer un bany de bosc.

Per mitjà de la web o escrivint a: info@biotopnatura.com

En la web, en l'apartat d'esdeveniments, o seguint-nos en les nostres xarxes socials d'Instagram o Facebook. 

Ens agrada cuidar a les persones i per aquest motiu som molt curosos seguint les normes de seguretat per prevenir el Covid (mascara, distàncies...).
Quan feu la reserva us demanem d'emplenar un full de protocol de Covid, que ens permet poder fer un possible seguiment posterior si es declarés un positiu.

Si la normativa de prevenció de Covid Proposta por el Govern canvia i ens prohibeix realitzar activitats durant els caps de setmana, podem fer també banys de bosc durant la setmana si ens ho proposeu.
I en cas de confinament total també oferim l'opció de fer banys de bosc en línia.
És molt Important saber que els boscos tenen una gran capacitat de curar i protegir-nos dels diferents virus, bacteris ....
El bosc té una enorme capacitat de curar i mantenir-nos allunyats de l'atac de patògens externs. El sistema immunològic de bosc beneficia els animals que es troben en ell. Consulteu l'apartat sobre els beneficis de bosc per a la nostra salut de la nostra web.

Facebook
Instagram